مقالات

برآورد هزینه اجرای چمن مصنوعی فوتبال

برآورد هزینه اجرای چمن مصنوعی فوتبال

همه روزه تماس های زیادی با گروه ما گرفته می شود که پرسش مشترک بسیاری از مخاطبان در رابطه با برآورد هزینه اجرا و خرید چمن مصنوعی فوتبال است. از همین رو بر آن شدیم تا توضیحات مختصری پیرامون برآورد هزینه های یک پروژه ی فوتبال تقدیم مخاطبان چمنزار کنیم.

برای اینکه بتوان به یک جمع بندی درست و کامل برسیم در ابتدا باید مراحل را شناسایی؛ و بر اساس مراحل اجرای کار و هزینه های مربوط به هر کدام نتیجه گیری مناسب را داشته باشیم. حال سوال پیش می آید که به طور کلی نصب و اجرای چمن مصنوعی فوتبال چند مرحله دارد؟

پاسخ به شرح زیر است:

۱- زیرسازی
۲- تهیه و نصب و اجرای چمن مصنوعی فوتبال
۳- فنس کشی و نصب نورافکن و …
مرحله اول زیرسازی
در رابطه با زیرسازی توضیحات کاملی در مقاله «زیرسازی و نصب چمن مصنوعی فوتبال» ارائه شده است اما برای برآورد هزینه می بایست به نکات زیر توجه نمود.

الف) میزان خاکبرداری: طبیعتاً در پروژه هایی که نیاز به خاکبرداری زیاد برای رسیدن به سطح قابل بارگذاری وجود داشته باشد، هزینه ها افزایش می یابد بنابراین نوع خاک تأثیر به سزایی در افزایش و یا کاهش هزینه زیرسازی خواهد داشت.

ب) نوع زیرسازی: مهمترین مرحله برای برآورد هزینه زیرسازی انتخاب روش زیرسازی می باشد. یادآور میشویم در پروژه های تا ۱۲۰۰ متر امکان استفاده از زیرسازی سطح سخت مانند بتون و یا آسفالت وجود دارد. اما در پروژه های بالای ۱۲۰۰ متر تنها شیوه ی مناسب روش unbound (شن ریزی ناپیوسته) خواهد بود که تنها روش مورد تایید فیفا می باشد. همچنین در مناطق بارانی مثل شمال کشور پیشنهاد می شود برای مساحت های کمتر از ۱۲۰۰ متر هم از روش شن ریزی ناپیوشته استفاده شود چرا که روش شن ریزی، کارآمدترین گزینه برای انتقال مناسب رطوبت محسوب می شود. برای آشنایی با انواع زیرسازی و مراحل اجرای آن به جدول ذیل توجه فرمایید.

مراحل انواع زیرسازی چمن مصنوعی فوتبالی

روشunbound

۱-خاکبرداری
۲- خاکریزی
۳- متراکم سازی
۴– غلتک زنی
۵ – اجرای لایه شن بادامی
۶– اجرای لایه شن نخودی
۷– حفر چاه جذبی
۸– اجرای لوله زه کش و جدول کاری
روش آسفالت
۱- خاکبرداری
۲- خاکریزی
۳- متراکم سازی
۴- اجرای شن (پیشنهادی)
۵- اجرای آسفالت
روش بتون
۱- خاکبرداری
۲- خاکریزی
۳- متراکم سازی
۴- اجرای شن (پیشنهادی)
۵- اجرای بتون
ج) منطقه پروژه: یکی از موارد مهم در محاسبه ی هزینه ها منطقه پروژه است. طبیعتاً هزینه ها برای تمام نقاط کشور یکسان نیست و باید فواصل مراکز تهیۀ مصالح مانند معادن شن و یا کارخانه سیمان و… را تا محل پروژه را در نظر بگیریم. علاوه بر اینها هزینه های ایاب و ذهاب و سکونت تیم اجرایی هم بر هزینه های زیرسازی چمن مصنوعی فوتبالی تأثیر گذار است.

مرحله دوم تهیه و اجرای چمن مصنوعی

برای رسیدن به ارقام و قیمت های مورد نظر در این مرحله کافی است کامپیوتر و یا تلفن همراه خود را روشن کرده و با جستجوی کلمه «چمن مصنوعی» در گوگل، با شرکت های معتبر فعال در این حوزه ارتباط گرفته و از قیمت های روز با خبر شوید. پیشنهاد می شود برای خرید مناسب در این مرحله اطلاعات خود را در حوزه چمن مصنوعی بالا ببرید و با نگاه باز اقدام به خرید نمایید. فراموش نکنید برای محصولی که قرار است چند سال زیر بالاترین فشارهای فیزیکی دوام بیاورد موضوع قیمت جزء اولویت ها نخواهد بود.

پس از به دست آوردن قیمت کالای مورد نظر و هزینه های نصب و اجرا که پیشنهاد می شود حتماً با یک شرکت واحد انجام شود به سراغ برآورد مرحله بعدی می رویم.

مرحله سوم (فنس کشی، نورافکن، دروازه فوتبالی و …)

در این بخش به مرحله ای میرسیم که برای هر پروژه متفاوت خواهد بود. شاید برخی از پروژه‌ها هرگز از فنس استفاده نکنند و یا اصلاً نیازی به نور پردازی برای روشنایی در شب نداشته باشند در این مرحله علاوه بر پیمانکاران حوزه ی چمن مصنوعی با مجریان پروژه های برق و الکترونیک هم وارد مذاکره می شویم.

امیداوریم با مطالعه مقاله، اطلاعات مفیدی در رابطه با برآورد هزینه اجرای چمن مصنوعی فوتبال کسب نمایید.

مقالات مرتبط:

چمن مصنوعی

چمن مصنوعی تزئینی

چمن مصنوعی ورزشی

چمن مصنوعی فوتبال

چمن مصنوعی فوتسال

اجرا و نصب چمن مصنوعی

ترمیم و تعمیر چمن مصنوعی

نگهداری چمن مصنوعی

نمایندگی فروش چمن مصنوعی